Bel +31 (0)70 4442661 of mail info@gefken.nl
Maatwerk in Nederlandse fabriek
Vrijblijvende offerte inclusief 3D renders
De vijf beste tips voor maatwerk verpakkingsoplossingen

Het verpakken van uw product is om meerdere redenen belangrijk: het draagt bij aan de merkbeleving én het biedt een goede bescherming tegen beschadigen wat kosten bespaart. Maar wat maakt een verpakking geschikt voor uw product? Wat is belangrijk bij een maatwerkverpakking? En wanneer kiest u voor sterke verpakkingen zoals maatwerkkoffers of -flightcases? Lees hieronder de vijf beste tips voor uw productverpakkingen. 

1. Denk in de ontwerpfase al na over de verpakking

Werkt u aan een nieuw product? Dan bent u misschien nog in de designfase, zonder dat er nog maar één prototype van uw product is geproduceerd. Toch is het slim om juist in een vroeg stadium de verpakkingsproducent te betrekken bij uw nieuwe product. Hierdoor voorkomt u vertragingen, denkt de verpakkingsproducent mee in het hele proces en versterkt u de kwaliteit van uw gehele productbeleving. Daarnaast blijft hierdoor het budget voor de verpakking beheersbaar en voorspelbaar.

Gefken denkt graag met u mee over de beste productiemethode. Afhankelijk van de ordergrootte bepalen we het verpakkingsadvies. Bij grotere aantallen horen nu eenmaal andere productietechnieken en producten dan bij kleinere aantallen. Op deze manier biedt Gefken voor grote én kleine bestellingen altijd een gepaste oplossing voor uw producten.

2. Zorg voor een afgestemde verpakking

Hoe wordt de verpakking gebruikt? Wat wordt de inhoud? Wie wordt de gebruiker? Deze vragen zijn belangrijk voor het bepalen van de juiste verpakking. Een goed afgestemde verpakking beschermt niet alleen het product, maar helpt ook de gebruiker en geeft eventueel een extra uitstraling aan het geheel. Koffers en flightcases worden onder de meest uiteenlopende condities gebruikt: in hygiënische medische ruimtes zoals een operatiekamer tot aan “in het veld” onder barre weersomstandigheden of in de petrochemische industrie waar bestendigheid tegen chemicaliën van belang is. Het gebruik bepaalt de materiaalkeuze, bescherming en eventuele extra opties zoals isolatie. Heeft u al een technische tekening van uw product? Dan helpt dit bij het ontwerpen van de verpakking. Door deze tekening sluit het interieur van uw koffers of flightcases naadloos aan op uw producten. Heeft u geen technische tekening? Dan is een verpakkingsontwerp op basis van uw fysieke product ook mogelijk.

3. Denk van binnen naar buiten

De verpakking moet het product versterken. Het is verstandig om met het te verpakken product te beginnen. Hoe ziet het eruit? Welke afmetingen heeft het? Wat is het gewicht? Op welke posities kan het product gefixeerd worden? Welke accessoires horen bij dit product? Door hierover met ons in gesprek te gaan, adviseren wij u over de mogelijkheden en ontwerpen we samen de verpakking die aansluit op uw product. Qua maatvoering en ontwerp is alles mogelijk: van kleine koffers voor technische onderdelen tot het leveren van speciale verrijdbare kisten voor internationaal transport. Ook bespreken we de kwetsbaarheid van uw product. Het transporteren van museale kunst of onderdelen voor de hightechindustrie vraagt om andere oplossingen aan de verpakking, zoals speciale isolatie of maatregelen om trillingen tijdens transport uit te sluiten. Gefken heeft veel ervaring in het verpakken van kwetsbare producten.

4. Stem uw koffers of flightcases af op uw merkimago

Naast het functionele gebruik van verpakkingskoffers of –flightcases, speelt ook de uitstraling een rol. Bij het leveren van exclusieve producten, draagt de verpakking in hoge mate bij aan de merkbeleving. Bij het verpakken van producten die bijna dagelijks gebruikt worden, zoals loepbrillen voor medici, meetapparatuur of industrieel gereedschap, wordt juist meer waarde gehecht aan een robuust en degelijk design. Kortom: de uitstraling moet passen bij uw product. Twijfelt u over welke uitstraling uw verpakking moet hebben? Dan biedt een 3D-ontwerp van de verpakking uitkomst.

Vraagt u bij Gefken een offerte aan? Dan maken we vrijblijvend een 3D-ontwerp, zodat u inzichtelijk heeft hoe de koffers of flightcases eruit gaan zien.

eddie presentatiekoffer
binoc koffer op maat

5. Ga voor duurzaam verpakken

Duurzaamheid is veel meer dan alleen het gebruik van recyclebare materialen. Bij Gefken vinden we dat duurzaamheid hand in hand moet gaan met kwaliteit. Want als uw verpakking langer meegaat, komt dit ook uw product ten goede. De verpakkingskwaliteit zegt veel over uw product. Juist wanneer uw product na ieder gebruik opgeborgen en wellicht zelfs getransporteerd wordt, is een duurzame verpakking voor behoud van de kwaliteit en duurzaamheid van groot belang.

Gefken produceert vrijwel alle verpakkingen in de eigen Nederlandse productielocatie waardoor inzicht in de productie vanzelfsprekend is, nadenken over herbruikbare materialen is voor ons de standaard. Wilt u zien hoe we dit doen? Neem dan gerust contact op voor een rondleiding door onze productielocatie.

Gefken's verpakkingsoplossingen

Wat uw verpakkingsuitdaging ook is, Gefken helpt u graag verder. Sinds 1959 maken wij in Nederland maatwerkkoffers en flightcases, afgestemd op onze klanten. Wilt u weten welke verpakkingsoplossing geschikt is voor uw product? Neem dan contact op met onze experts .

Download de whitepaper en ontdek de 5 tips!