G2 Flightcases

De G2 Flightcases hebben een robuuste constructie die van cruciaal belang is bij bescherming en transport van (gevoelige) apparatuur of producten. De G2 Flightcases worden op maat gemaakt en in uiteenlopende branches gebruikt, waaronder de medische sector, offshore en luchtvaart.

De basis van elke G2 Flightcase is een raamwerk van aluminium profielen van 2 mm dik, hierbinnen verlijmen we een plaatmateriaal van 10 mm. Vaak is dit 9 mm Berken multiplex met een krasvaste en duurzame HPL toplaag. Wilt u gewicht besparen, dan gebruiken we lichtgewicht kunststof honingraatplaten. De G2 Flightcases worden voorzien van inbouwsloten, -scharnieren en -handvaten.

Flightcases op maat

Elke G2 Flightcase wordt op maat ontworpen, volledig afgestemd op de specifieke behoeften van de klant. Bij het op maat laten maken van een flightcase is het belangrijk om te overwegen hoe deze gebruikt zal worden en wat de belangrijkste vereisten zijn. Dient de flightcase op een specifieke manier te kunnen worden afgesloten, of is bijvoorbeeld een compleet verend binnenwerk gewenst, zodat uw producten trillingsarm getransporteerd kunnen worden?

Wilt u de flightcases makkelijk kunnen verplaatsen en ook nog stapelbaar maken? Dan monteren we de bekende blauwe wielen onder de G2 Flightcases en komen er stapelschotels in de deksel. Als de toepassing het toelaat, gebruiken we het door ons ontwikkelde slimlid. Met een binnenmaat van slechts 8 millimeter is deze deksel ruimte- en kostenbesparend. Zo maken we meer mogelijk met onze op maat gemaakte flightcases.

Met ons eigen team van product engineers, industrieel productontwerpers, experts op het gebied van aluminium profielen en constructiemogelijkheden, én onze eigen fabriek zijn wij in staat om voor ieder product en branche de juiste flightcases te ontwerpen en produceren.

Geanodiseerde aluminium profielen

De voor flightcases kenmerkende aluminium profielen zijn bij de G2 Flightcases standaard blank geanodiseerd. Het anodiseren geeft de profielen een matte, satijnachtige glans en beschermt tegen krassen. Bovendien voelt het minder ruw aan en geeft het aluminium niet meer zwart af, wat bij een onbehandeld aluminium profiel wel het geval is. Daarnaast geven de geanodiseerde profielen de flightcases een luxere uitstraling.

Diverse kleuren HPL toplaag

Flightcases zijn vaak zwart, maar de meest gebruikte kleur voor onze G2 Flightcases is lichtgrijs. Deze lichtgrijze toplaag van HPL (High Pressure Laminate) draagt bij aan een meer verfijnde uitstraling vergeleken met veel andere flightcases. Uiteraard kunnen onze G2 Flightcases ook in andere kleuren, waaronder zwart, geproduceerd worden. Een specifieke uitstraling, logo of zelfs full colour bedrukking behoort ook tot de mogelijkheden waardoor uw flightcases perfect aansluiten op uw huisstijl.

Lijmverbinding

Al sinds de start van de ontwikkeling van de G2 Flightcases kozen wij voor een lijmverbinding tussen aluminium profielen en plaatmateriaal in plaats van voor de traditionele productiemethode met popnagels. Een popnagelverbinding is niet alleen een arbeidsintensief proces, maar er zit ook elke 10 – 15 cm een scherpe popnagel op de aluminium profielen. Dankzij de lijmverbinding van de G2 Flightcases ziet en voelt u niets van de verbinding en onderzoek aan de TU Delft heeft uitgewezen dat de verbinding ook nog eens sterker is dan conventionele flightcases met een popnagel verbinding.

Gefken | G2 Flightcases
Gefken | G2 Flightcases
Gefken | G2 Flightcases

Interieur op maat: van medische apparatuur tot cameralenzen

Niet alleen kunt u de flightcase op maat laten maken, ook het interieur van de G2 Flightcases ontwerpen en produceren we op maat. We gebruiken hiervoor materialen zoals kunststof, hout, aluminium en schuim. Ons uitgangspunt is hierbij altijd het duurzaam beschermen van de inhoud. Daarnaast streven we naar een praktische en efficiënte indeling van de flightcases met gebruiksgemak voor de eindgebruiker als belangrijkste doel. Bij het ontwerpen van flightcases op maat werken we bij Gefken Cases daarom altijd van binnen naar buiten.

We beginnen altijd met het ontwerpen van het interieur en werken vervolgens naar buiten toe. Dit betekent dat elke ontworpen flightcase uniek is, afgestemd op de behoeften van de klant. Of het nu gaat om het wereldwijd transporteren van medische apparatuur of het verpakken van professionele broadcasting apparatuur zoals cameralenzen of controllers, onze product engineers hebben uitgebreide ervaring in het ontwikkelen van flightcases voor diverse B2B toepassingen en industrieën.

Ook ontwerpen en produceren we flightcases voor de presentatie van (industriële) producten of als behuizing van apparatuur die wordt ingebouwd (mobility solutions/integrated systems). Heeft u een mooie uitdaging voor een product of installatie die u wilt verpakken, presenteren of transporteren? Kom dan met onze specialisten om de tafel zitten en Gefken Cases verzorgt de rest!

Werkwijze