Bel +31 (0)70 4442661 of mail info@gefken.nl
Eigen fabriek in Nederland
Maatwerk van begin tot eind
Gefken Cases: de betrouwbare partner voor de medische sector

Medische apparatuur verpakken in koffers en flightcases op maat. Het klinkt gemakkelijk, maar met zulke kwetsbare apparatuur komt er veel bij kijken. Buiten functionaliteit en veilig vervoer wilt u ook dat de verpakking het product naar een hoger niveau tilt. De koffers en flightcases moeten dienen als een verlengstuk. Voor elk product in elke sector, waaronder dus ook in de medische industrie.

Koffers op maat met een medisch doel

De medische sector leeft op innovatie. Elke analyse, ontwikkeling en onderzoek staat in het teken van verbetering. In deze sector komen daarom veel verschillende producten op de markt die specifiek voor een doel zijn ontwikkeld. Wanneer er zo hard gewerkt wordt aan zulke specifieke producten, is elk detail belangrijk. Zo ook de koffers waar de medisch apparaten en producten in worden verpakt. Gefken Cases is al jarenlang actief in deze sector bij het leveren van deze specifieke koffers op maat. Dit geldt voor zowel het verpakken, transporteren én presenteren van medische apparatuur.

Rods&Cones en Gefken Cases: efficiëntie in een koffer

Verbinding is fundamenteel in alle sectoren. De oprichters van Rods&Cones hebben door hun jarenlange werkervaring in de medische sector gezien dat de chirurgische assistentie efficiënter kan. Zo is het bedrijf Rods&Cones ontstaan met een heel duidelijk doel: medische professionals wereldwijd met elkaar verbinden. Zodat iedereen toegang heeft tot de beste medische vaardigheden, expertise en advies – ongeacht waar ze zijn.

Rods&Cones is een toonaangevende innovator voor toegang op afstand in de operatiekamer. De technologie van Rods&Cones biedt een volledig overzicht van de operatiekamer in een draagbare oplossing, die in één enkele koffer past en gemakkelijk kan worden verplaatst tussen OK’s en zelfs ziekenhuizen. Door de combinatie van speciaal voor dit doel ontwikkelde software en geavanceerde hardware, waaronder ultramoderne smartglasses, verandert Rods&Cones de manier waarop wereldwijd wordt geopereerd.

Arts aan het werk met Rods Cones koffer op de voorgrond

Met specifiek ontwikkelde software zijn smartglasses geschikt gemaakt voor de operatiekamers. Chirurgische assistentie op afstand door middel van een live verbinding is nu mogelijk. En een product dat zo baanbrekend is voor een sector verdient niets minder dan de beste koffers op de markt. 

Via een connectie zijn ze bij Gefken Cases terecht gekomen. Tijdens een eerste kennismakingsgesprek zijn de eisen van Rods&Cones besproken en werd de samenwerking een feit. Het team van specialisten heeft het product team helemaal meegenomen in het proces. De fabriek van Gefken Cases is uitgerust met een uiterst modern machinepark en een engineering team dat werkt met uitgebreide 3D renders. Zo zijn ze in staat oplossingen te bieden die naadloos aansluiten bij de wensen van Rods&Cones. De specialisten hebben Rods&Cones begeleid in de ontwikkeling van deze koffers. 

Door middel van deze innovatieve samenwerking heeft het product nu een bijzondere koffer op maat die aansluit op het product en wordt gezien als een verlengstuk hiervan. De high tech onderdelen zitten veilig en stevig. Ook worden verschillende componenten vanuit de koffer opgeladen. Dankzij de full colour visual met duidelijke handleiding aan de binnenkant van de deksel van de koffers zijn alle onderdelen eenvoudig op hun eigen plaats terug te leggen.

"De kracht van innovatie ligt in samenwerking. Bij Rods&Cones zijn we trots op onze vruchtbare samenwerking met Gefken. Samen hebben we grenzen verlegd en oplossingen gecreëerd die de medische sector naar een hoger niveau tillen. De chargOR, mirrOR en visOR cases zijn meer dan alleen koffers; ze zijn het resultaat van passie, toewijding en de gezamenlijke visie van twee toonaangevende bedrijven. Dank aan het Gefken-team voor hun ongeëvenaarde expertise en toewijding aan kwaliteit. Op naar nog vele jaren van succesvolle samenwerking!"

Bruno Dheedene, CEO van Rods&Cones

Voor elk probleem is er een creatieve oplossing

Een van de bijzondere aspecten van deze koffer is het ventilatiesysteem. De apparatuur in de koffer wordt namelijk opgeladen in de koffer. Door dit opladen worden de onderdelen erg heet binnen de koffer. De engineers van Gefken hebben hier een oplossing voor bedacht. Aan beide zijkanten van de koffer zitten rvs-ventilatieroosters met hierin ventilatoren gemonteerd die samen een luchtstroom creëren waarmee koele lucht de koffer in wordt gezogen en warme lucht de koffer uit wordt geblazen. Deze luchtstroom gaat door een tunnel in het interieur van de koffer waar alle onderdelen zoals voedingen en adapters die tijdens het opladen warm kunnen worden mee in verbinding staan.


De eerste proefmodellen werkten perfect op één puntje na. De ventilatoren waren te luidruchtig. De nood voor stille ventilatoren is er wanneer de koffers in de poli staan opgeslagen. Gelukkig is hier snel op ingespeeld en er worden nu speciale zeer stille ventilatoren in de koffers verwerkt. Zo worden de chirurgen niet gestoord door het geluid en staan de koffers toch altijd binnen handbereik.

Veilig en professioneel de hele wereld over

De koffer is niet meer weg te denken van de medische smartglasses. Het professionele geheel gaat de hele wereld over. De koffers moeten dus tegen een stootje kunnen. Ook hier heeft Gefken Cases voor gezorgd. Het ontwerp- en ontwikkelproces met Gefken Cases is Rods&Cones goed bevallen en de koffers worden tegenwoordig door hen in grotere series besteld. ‘Het is prettig om één aanspreekpunt te hebben. Gefken Cases is duidelijk een professioneel bedrijf en heeft ons laten zien hoeveel er mogelijk is!’

Molgen met Gefken cases: Een laboratorium in een koffer 

MolGen levert totaaloplossingen op het gebied van innovatieve DNA/RNA extractie systemen, producten, consumables en kits voor humane, dierlijke, agricultuur en biotech industrieën. MolGen is vanuit deze expertise onder andere betrokken bij het opzetten van, en leveren aan COVID-19 teststraten. Naast het leveren van grote systemen en chemicaliën, levert MolGen ook laboratoriumproducten die ertoe bijdragen dat het werk sneller en secuurder verloopt. Een van deze producten is de LabTIE dispenser, deze kan poeders, beads, en zaden gemakkelijk en snel uitvullen in een grote variëteit aan platen. Deze producten zijn soms breekbaar en bestaan uit vele onderdelen. Voorheen werden ze verstuurd in kisten die niet precies de juiste afmetingen hadden. De onderdelen waren daardoor beweegbaar met risico op beschadiging.  Een op maat gemaakte oplossing was daardoor een logische keuze.

Deze samenwerking is een groot succes geworden. Het team van Molgen is zeer tevreden met de specialisten van Gefken Cases. Er is een behoefte ontstaan om de koffers met mooie aantallen in batches te bestellen. De koffer en het product zijn niet meer los van elkaar te bedenken.

Het snelle reageren op vragen, de eerlijke prijzen en korte levertijd zijn ook erg opgevallen bij de mensen van Molgen. “Er wordt echt geluisterd naar onze behoeftes en de inbreng is zeer waardevol,’’ aldus Ellen van Molgen. ‘’Het eindresultaat mag er zeker zijn! Samen met de koffers is het nu een professioneel geheel, wat ook nog eens makkelijk uit te breiden is. We hebben van een aantal van onze klanten goede reacties gekregen op het totaalplaatje.’’ 

Een samenwerking om trots op te zijn. En een tip van Ellen voor Gefken Cases: ”Blijven luisteren en gewoon doorgaan zoals jullie nu al doen!’’ 

 

Simendo met Gefken Cases: Leren vanuit de flightcase 

Een klant van Gefken Cases die ook actief is in de medische sector, maar juist weer een compleet ander product heeft, is Simendo. Dit bedrijf ontwikkeld en maakt simulatoren voor het trainen van de benodigde vaardigheden voor Minimaal Invasieve Chirurgie. Dit wordt veelvuldig toegepast door chirurgen, gynaecologen, urologen en orthopeden. Deze trainingssimulatoren zijn zeer complexe machines. Flightcases op maat voor deze apparatuur was daarom een vereiste. Gefken Cases sloot voor deze klus naadloos aan op de wensen van Simendo. 

De apparatuur wordt de hele wereld over gestuurd, is relatief zwaar en bestaat uit bekabeling en vele andere onderdelen. Door middel van het één op één contact met een van de specialisten van Gefken Cases, zijn al deze punten op een functionele manier verwerkt in het ontwerp. Met behulp van in de flightcase geïntegreerde wielen, die daardoor niet uitsteken, is de koffer gemakkelijk te vervoeren. Het aantal kabels die nodig zijn voor deze apparaten hebben allemaal een zorgvuldig bedachte plek gekregen. Hierdoor zijn ze minder kwetsbaar en gaan ze vele malen langer mee. Gefken Cases heeft twee verschillende fligtcases op maat ontworpen voor de twee soorten simulatoren. Hierbij is rekening gehouden met de hoogte van de flightcases. De flightcases zijn precies zo ontworpen dat de trainingssimulatoren op werkhoogte staan als je deze op de flightcases plaatst. Een simpele manier om de trainingsruimte zo strak en schoon mogelijk te houden.

Ook deze op maat gemaakte oplossingen worden, nu ze helemaal uitgedacht en ontworpen zijn volgens de wensen van de klant, regelmatig in batches per jaar afgenomen. Simendo en Gefken Cases werken al jaren samen en nog steeds verloopt de samenwerking zeer gemakkelijk. Er wordt niet doorverbonden naar verschillende afdelingen en er worden duidelijke en eerlijke afspraken gemaakt en ook nagekomen. 

Brengt u ons de volgende uitdaging?

Deze drie uiteenlopende voorbeelden zijn nog maar een fractie van wat Gefken Cases voor u kan betekenen. En de medische sector is maar een van de vele sectoren waar de koffers van Gefken Cases terug te vinden zijn. Heeft u een mooie uitdaging voor een product of installatie dat ook een koffer verdient? Kom met onze specialisten om de tafel zitten en Gefken Cases verzorgt de rest!

Download de whitepaper en ontdek de 5 tips!