1 januari 2016

Als totaalleverancier van koffers en flightcases kreeg Kofferfabriek Gefken steeds meer vraag naar waterdichte kunststof koffers. Om aan deze vraag te kunnen voldoen is de afgelopen maanden achter de schermen hard gewerkt aan alweer een nieuwe toevoeging aan het assortiment. In deze maanden is veelvuldig gesproken met diverse fabrikanten van deze water- en stofdichte koffers. Uiteindelijk is op basis van prijs-kwaliteitverhoudingen gekozen voor de kunststof koffers van Sentinel van het Amerikaanse bedrijf Gemstar Manufacturing.

Kunststof koffers van Sentinel hebben hun duurzaamheid bewezen tijdens militaire operaties en bij onderzoek in onherbergzame gebieden. Sentinel koffers bieden een optimale verhouding tussen sterkte en gewicht. Bovendien zijn ze volgens de internationale normen MIL-810, IP67 en ATA300 lucht-, water- en stofdicht.

Dankzij het maatwerk van Gefken zijn de interieurs van de Sentinel koffers af te stemmen op elke gewenste situatie. Van gevoelige elektronica tot ruige toolkits, van antistatische tot chemisch bestendige schuimsoorten, gefreesd, gewaterstraald of gestanst.