Bel +31 (0)70 4442661 of mail info@gefken.nl
Eigen fabriek in Nederland
Maatwerk van begin tot eind

Ontwikkeling bij Gefken Cases

Gefken staat nooit stil en is altijd in ontwikkeling. Het begon in 1959 met de productie van de bekende waaierkoffers voor grammofoonplaten. Inmiddels, ruim 60 jaar later, worden de koffers en flightcases van Gefken wereldwijd gebruikt om een grote diversiteit aan producten te verpakken, transporteren en presenteren.

Alle producten die we leveren worden in huis ontworpen en op maat in onze fabriek geproduceerd. Maar wist u ook dat de aluminium profielen van al onze producten bij ons intern ontworpen zijn? De profielen van producttypen als de Gefken Basic, EDGE, G2 Flightcases en CUBE zijn door ons eigen team ontworpen en de matrijzen die worden gebruikt om de aluminium profielen te extruderen zijn ons eigendom.

Productontwikkeling Gefken

Continu ontwikkelingen en innoveren.

De aluminium profielen zijn slechts een voorbeeld van de innovatiedrang van Gefken. Het begint bij onze productontwikkeling met het totaalontwerp, de contouren, van een nieuw product. Bij de EDGE hadden we duidelijk een high end product voor ogen. Een echte eyecatcher binnen het segment presentatiekoffers. Strak afgewerkt, de panelen van hoogwaardig materiaal en mooi aangesloten op de slanke rondingen van het aluminium profiel. Dat is ons startpunt geweest en van daaruit hebben we de aluminium profielen voor het frame van de koffer ontwikkelt. Om de EDGE volledig in eigen huis te produceren moesten we vervolgens ook een nieuwe bewerking van aluminium profielen onder de knie krijgen en er machines voor ontwikkelen. Het buigen van de aluminium profielen heeft ons behoorlijk wat grijze haren bezorgd, maar samen met enkele partners hebben we in relatief korte tijd een machine weten te ontwikkelen en in productie kunnen nemen.

Bij de ontwikkeling van de CUBE was de insteek heel anders. We wilden een kwalitatief hoogwaardige koffer ontwikkelen die bij grotere aantallen snel en eenvoudig geproduceerd zou kunnen worden. De focus lag bij dit product dus op productiviteit. Vanuit die gedachten zijn we een heel nieuw profiel gaan ontwerpen en is ook hier een heel nieuwe wijze van produceren ontwikkelt. De CUBE is in die zin, net als de EDGE, best ingrijpend geweest voor ons productieteam. Met de CUBE kunnen we nu echter nog beter en sneller grote aantallen verpakkings- of presentatiekoffers op maat produceren. Een order van vele honderden of duizenden koffers op maat, in de huisstijl en kleur van de klant, inclusief interieur op maat, het kan met de CUBE sneller dan u denkt.

Het zijn de details die het verschil maken.

Zo zijn de afgelopen jaren meerdere producttypen tot stand gekomen en hebben we een breed productportfolio opgebouwd. De rode draad hierin is maatwerk voor verpakken, presenteren en transporteren.

Omdat we veel waarde hechten aan een eigen gezicht ontwikkelden we de afgelopen jaren ook diverse onderdelen zoals scharnieren, hoeken en handvatten voor de koffers en flightcases. Zo zorgen we dat we het totale product matcht, onze producten herkenbaar zijn en deze aan onze hoge kwaliteitseisen voldoen. Een ander voordeel is dat we de mogelijkheid hebben tot standaardisatie binnen ons productieproces. Details zijn hierin, wat ons betreft, echt het verschil. Zo zijn we op dit moment een nieuw eigen handvat aan het ontwikkelen, inmiddels alweer onze derde! We zitten nu nog in de ontwerpfase, maar verwachten deze in het laatste kwartaal van 2020 in productie te kunnen nemen. Het moet een ergonomisch handvat zijn welke goed in de hand ligt, een eigen identiteit aan onze koffers geeft en eenvoudig te monteren is om productiviteit te bevorderen. Zo zijn we als bedrijf continu in ontwikkeling om onze producten continu te verbeteren en een eigen identiteit te geven.

Download de whitepaper en ontdek de 5 tips!